menu restauracji:

menu restauracji:

Dania śniadaniowe
Jajecznica z 3 jaj na maśle
Jajecznica z 3 jaj na boczku 
Jajko sadzone 2szt.
Tosty 2 szt.
Grzanki 2szt.
Kanapki 2 szt.


Zupy
Zupa rybna 400g
Flaki wołowe 400g
Żurek 400g
Pomidorowa z makaronem 400g 
Barszcz czerwony z pasztecikiem 400g
Barszcz czerwony 400g

Dania rybne specjalność szefa kuchni
Miętus filet w panierce /100g
Sandacz filet w panierce /100g
Sandacz saute, bez panierki /100g
Sum filet w panierce /100g
Szczupak w panierce /100g
Pstrąg panierowany w całości /100g
Łosoś filet w panierce /100g
Sola filet w panierce /100g

Dania mięsne
Kotlet schabowy 200g
Filet drobiowy 200g
Kotlet de volaille z serem i masłem 200g
Karkówka konfitowana z cebulką 200g
Golonka wieprzowa 400g
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym 150g

Dodatki
Ziemniaki 150g
Ziemniaki opiekane 150g
Frytki 150g
Pieczywo
Bukiet surówkowy/ surówek 150g
Warzywa na parze 150g
Mizeria 150g
Buraki 150g
Masło

Sosy
Ketchup
Musztarda
Chrzan
Majonez
Sos czosnkowy
Sos kurkowy

Pierogi
Pierogi z kapustą i grzybami 8szt.
Pierogi ruskie 8szt.

Inne
Hamburger
Zapiekanka
Bagietka czosnkowa

Deser
Deser lodowy z owocami
Ciasto domowego wypieku