SUMEX to kompleks restauracyjno-wypoczynkowy położony nad zbiornikiem Jeziorsko prowadzony przez Rodzinę Państwa Łukasików od 1994 roku.
Specjalnością naszej kuchni są dania rybne przygotowywane według autorskich przepisów.
Polecamy: Mietus, sandacz, sum, szczupak.
Zapraszamy również gości gustujących w daniach mięsnych.
Przykładowe Menu
Dania śniadaniowe
Jajecznica z 3 jaj na maśle
Jajecznica z 3 jaj na boczku
Jajko sadzone 2szt.
Tosty 2 szt.
Grzanki 2szt.
Kanapki 2 szt.
Zupy
Zupa rybna 400g
Flaki wołowe 400g
Żurek 400g
Pomidorowa z makaronem 400g
Barszcz czerwony z pasztecikiem 400g
Barszcz czerwony 400g
Dania rybne specjalność szefa kuchni
Miętus filet w panierce /100g
Sandacz filet w panierce /100g
Sandacz saute, bez panierki /100g
Sum filet w panierce /100g
Szczupak w panierce /100g
Pstrąg panierowany w całości /100g
Łosoś filet w panierce /100g
Sola filet w panierce /100g
Dania mięsne
Kotlet schabowy 200g
Filet drobiowy 200g
Kotlet de volaille z serem i masłem 200g
Karkówka konfitowana z cebulką 200g
Golonka wieprzowa 400g
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym 150g
Dodatki
Ziemniaki 150g
Ziemniaki opiekane 150g
Frytki 150g
Pieczywo
Bukiet surówkowy/ surówek 150g
Warzywa na parze 150g
Mizeria 150g
Buraki 150g
Masło
Sosy
Ketchup
Musztarda
Chrzan
Majonez
Sos czosnkowy
Sos kurkowy
Pierogi
Pierogi z kapustą i grzybami 8szt.
Pierogi ruskie 8szt.
Inne
Hamburger
Zapiekanka
Bagietka czosnkowa
Deser
Deser lodowy z owocami
Ciasto domowego wypieku
Ryby to nie tylko jedzenie, to opowieść o jeziorze, które je wychowało. Każdy kęs przynosi smak świeżej wody i tajemnic głębin.